Software coaching

Geef je team een snelle foutloze start in de webontwikkeling

Begeleiding voor overgang naar webdevelopment

Heb je een team van ervaren software-developers die vooral bezig zijn met het ontwikkelen van windows-applicaties, maar wil je graag deze mensen omvormen tot webdevelopers? Als je .NET als ontwikkelomgeving gebruikt, kan ik je team helpen om deze overgang sneller en efficiƫnter te maken.

Geef je webapplicatie een snelle foutloze start

Afgelopen jaren heb ik enkele malen kleine teams mogen begeleiden bij zo een overgang. Webtechnologie vraagt op sommige gebieden totaal andere invalshoeken dan traditionele programmatie. Zelfs erg ervaren ontwikkelaars zullen fouten maken of extra veel tijd besteden aan het uitzoeken als zij zonder begeleiding beginnen webapplicaties te bouwen. Mijn taak is het om enkele dagen per week midden in het team te zitten en hen door een mix van opleiding (vooral MVC, html, css, javascript) en coaching een 'kickstart' te geven.

Na enkele weken is het de bedoeling dat het team op eigen kracht verder kan. Ik blijf natuurlijk desgewenst beschikbaar voor eventuele opvolgvragen, telefonisch, via mail of ter plaatse.

Volledig op maat

Er is geen vast programma voor deze dienst. Alvorens we een coachingproject beginnen, zal er eerst nagegaan worden hoe complex het te ontwikkelen project is, welke ervaring je team heeft en hoe snel je kan en wil vooruitgaan. Op basis daarvan zullen we bepalen hoeveel dagen per week ik met jullie spendeer, en hoe lang. Onderweg kan er steeds bijgestuurd worden.

Projecten uit het verleden

Ik heb enkele jaren als gastlector lesgegeven in webtechnologie aan bachelors. Daar is mijn interesse ontstaan in het begeleiden van mensen.

Eerder dit jaar deed ik een coaching-traject als dit voor een Belgische Private Bank. Een team van 4 desktop ontwikkelaars ontwikkelt nu zelfstandig met succes verder aan hun webapplicatie. Mijn aanpak kreeg een 9 op 10 score in de evaluatie na het project.

Van Luc Rynders, project manager bij cegeka, kreeg ik dit bericht na een kort coaching-traject : 'Goed nieuws dus. Ik had dinsdag al gemerkt dat Bert zeer enthousiast was. Bedankt voor je super ondersteuning.'

Wil je liever gewoon je webapplicatie volledig laten ontwikkelen? Kijk dan even naar meer informatie op onze Webapplicatie pagina